-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Krémové těstoviny s houbovou omáčkou
Krémové těstoviny s houbovou omáčkou je vynikající bezmasé jídlo, které si můžete také připravit s kuřecím prsem. Je to můj oblíbený recept ke kterému volím tlusté nudle tagliatelle.
Suroviny na krémové těstoviny se smetanovou omáčkou
- 400 g těstovin podle vašeho výběru
- 200 g hub
- 2 lžíce másla popř. oleje
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 70 g parmezánu na posypání
- hrst petrželové natě
- sůl & pepř podle chuti
Postup přípravy krémových těstovin s houbovou omáčkou
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus).
- V hrnci nebo na hlubší pánvi si rozehřejte máslo a přidejte na plátky nakrájené houby a sůl. Restujte 5 minut.
- Jakmile houby pustí vodu, zvyšte plamen a nechte vodu vypařit.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a minutku restujte.
- Přidejte smetanu a mletý černý pepř a povařte zhruba 5 minut.
- Nakonec do těstovin vmíchejte nasekanou petrželovou nať.
- Těstoviny servírujte posypané parmezánem ozdobené trochou petrželové natě.
Vyzkoušejte také:
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ohodnotit recept