Krémové těstoviny s houbovou omáčkou

Krémové těstoviny s houbovou omáčkou
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    20 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 minut

Krémové těstoviny s houbovou omáčkou

Krémové těstoviny s houbovou omáčkou je vynikající bezmasé jídlo, které si můžete také připravit s kuřecím prsem. Je to můj oblíbený recept ke kterému volím tlusté nudle tagliatelle.

Suroviny na krémové těstoviny se smetanovou omáčkou

  • 400 g těstovin podle vašeho výběru
  • 200 g hub
  • 2 lžíce másla popř. oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 70 g parmezánu na posypání
  • hrst petrželové natě
  • sůl & pepř podle chuti

Postup přípravy krémových těstovin s houbovou omáčkou

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (na skus).
  2. V hrnci nebo na hlubší pánvi si rozehřejte máslo a přidejte na plátky nakrájené houby a sůl. Restujte 5 minut.
  3. Jakmile houby pustí vodu, zvyšte plamen a nechte vodu vypařit.
  4. Přidejte prolisované stroužky česneku a minutku restujte.
  5. Přidejte smetanu a mletý černý pepř a povařte zhruba 5 minut.
  6. Nakonec do těstovin vmíchejte nasekanou petrželovou nať.
  7. Těstoviny servírujte posypané parmezánem ozdobené trochou petrželové natě.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..