-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce4
-
Celkový čas25 min
Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou bezesporu vejce, která symbolizují zrod nového života. Pokud vám zbylo spoustu vajec a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte jednoduchou vaječnou tlačenku!
Nejlepší vaječná tlačenka je jednoduchý recept, který využijete nejen v období Velikonoc. Tato skvělá vajíčková tlačenka se hodí k čerstvému pečivu. Vyzkoušejte ji například s našimi domácími houskami bez kynutí.
Suroviny na nejlepší vaječnou tlačenku
- 5 lžic majonézy
- 35 ml smetany ke šlehání (31%)
- 2 plátky želatiny
- 6 vajec uvařených do poloměkka
- 40 g šunkového salámu
- 200 g sterilované zeleniny (např. Moravanka)
- 1 cibule
- 1 kyselá okurka
- šťáva z 1/2 citronu
- čerstvá pažitka
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy jednoduché vaječné tlačenky
- Formu, kterou použijete k vytvoření tlačenky si vyložte potravinářskou fólií.
- Majonézu vyšlehejte s tučnou smetanou, přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Želatinu namáčejte ve studené vodě dokud nenabobtná. Poté ji mírně zahřejte, aby se rozpustila. Jakmile zchladne, zašlehejte ji do směsi majonézy a smetany.
- Nyní buďto nakrájejte všechny vejce na kostičky nebo nakrájejte pouze 3 vejce a další 3 vejce můžete dát do tlačenky vcelku.
- Směs s majonézou smíchejte s nakrájenými vejci, nakrájenou okurkou, cibulí, sterilovanou zeleninou, nasekanou pažitkou a šunkovým salámem.
- Vzniklou směs vlijte do formy, kterou umístěte do lednice na 3 hodiny, kde se potřebuje vychladit. Vychlazenou tlačenku opatrně vyklopte a servírujte nakrájenou na plátky.
Chutnala vám nejlepší vaječná tlačenka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší vaječná tlačenka
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review