Nejlepší vaječná tlačenka (jednoduchá)

Nejlepší vaječná tlačenka (jednoduchá)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    25 min

Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou bezesporu vejce, která symbolizují zrod nového života. Pokud vám zbylo spoustu vajec a nevíte, co s nimi, vyzkoušejte jednoduchou vaječnou tlačenku!

Nejlepší vaječná tlačenka je jednoduchý recept, který využijete nejen v období Velikonoc. Tato skvělá vajíčková tlačenka se hodí k čerstvému pečivu. Vyzkoušejte ji například s našimi domácími houskami bez kynutí.

Suroviny na nejlepší vaječnou tlačenku

  • 5 lžic majonézy
  • 35 ml smetany ke šlehání (31%)
  • 2 plátky želatiny
  • 6 vajec uvařených do poloměkka
  • 40 g šunkového salámu
  • 200 g sterilované zeleniny (např. Moravanka)
  • 1 cibule
  • 1 kyselá okurka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvá pažitka
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl

Postup přípravy jednoduché vaječné tlačenky

  1. Formu, kterou použijete k vytvoření tlačenky si vyložte potravinářskou fólií.
  2. Majonézu vyšlehejte s tučnou smetanou, přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu.
  3. Želatinu namáčejte ve studené vodě dokud nenabobtná. Poté ji mírně zahřejte, aby se rozpustila. Jakmile zchladne, zašlehejte ji do směsi majonézy a smetany.
  4. Nyní buďto nakrájejte všechny vejce na kostičky nebo nakrájejte pouze 3 vejce a další 3 vejce můžete dát do tlačenky vcelku.
  5. Směs s majonézou smíchejte s nakrájenými vejci, nakrájenou okurkou, cibulí, sterilovanou zeleninou, nasekanou pažitkou a šunkovým salámem.
  6. Vzniklou směs vlijte do formy, kterou umístěte do lednice na 3 hodiny, kde se potřebuje vychladit. Vychlazenou tlačenku opatrně vyklopte a servírujte nakrájenou na plátky.

Chutnala vám nejlepší vaječná tlačenka? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší vaječná tlačenka

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.