Nakládané žampiony

Nakládané žampiony
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    69

Žampiony jsou v našich kuchyních velmi oblíbené. Jejich úprava je snadná, rychlá a jsou celoročně dostupné. Žampiony můžete použít do spoustu pokrmů. My je máme nejraději pečené s masem nebo grilované.

Nakládané žampiony skvěle chutnají a jsou připravené raz dva. Můžete je jíst samotné jen tak na chuť nebo je přidat do nějakého oblíbeného jídla. Tyto žampiony se hodí například do kulajdy či rizota.

Suroviny – Nakládané žampiony

  • Žampiony
  • Cibule
  • Mrkev
  • Nové koření
  • Černý pepř
  • Bobkový list
  • Hořčičné semínko
  • Sůl
  • Voda
  • Ocet
  • Cukr
  • Tymián

Postup přípravy – Sterilované žampiony

  • Žampiony oloupeme a nakrájíme je na středně velké kousky.
  • Žampiony povaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Po 5 minutách je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • Na nálev svaříme 250 ml vody, 80 ml octa, 30g cukru, bobkové listy (každý pak přijde do jedné sklenice) a lžičku tymiánu. Jakmile nálev projde varem, tak ho odstavíme.
  • Menší cibuli a mrkev oloupeme na nakrájíme na kolečka. Poté vložíme do sklenic, přidáme nové koření, pepř, hořčičné semínko a bobkový list z nálevu. Poté přidáme vychladlé žampiony a zalijeme svařeným lákem.
  • Sklenice uzavřeme a sterilujeme na plechu s 2-3 cm nalité vody. Zavařujeme 20 minut při 100°C.
  • Skladujeme v chladu a temnu. Vydrží až do další sezóny.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nakládané žampiony

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..