-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce6
-
Celkový čas10 min
Pokud jste někdy ochutnali mexickou kuchyni, určitě jste se setkali s guacamole, jehož hlavní ingrediencí je avokádo. Mexičané tuto pomazánku podávají nejen k tortilla chipsům, ale hodí se téměř ke všem pokrmům (nejen) mexické kuchyně.
Nejlepší avokádové guacamole je samozřejmě čerstvé a domácí. Výrazně nedoporučuji kupovat si guacamole ve formě polotovaru. Důležité je použít čerstvé ingredience, především avokádo, které má při nesprávném zacházení tendenci hnědnout. Důležitý je už samotný výběr v obchodě, kdy berte pouze zralá avokáda, která jsou měkká na dotek. Guacamole je vlastně taková salsa, chcete-li pomazánka nebo dip, která se podává nejčastěji k tortillám. Já jej však zbožňuji i v burgeru nebo ke grilovanému masu.
Suroviny na nejlepší avokádové guacamole
- 2 zralá avokáda
- 4 malá rajčata
- 1 červená cibule / 2 šalotky
- 1/2 limety
- 2 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý koriandr
- chilli podle chuti
TIP: Jako alternativu k chilli papričce můžete zvolit nakládané jalapeňos nakrájené na drobné kousky.
Postup přípravy avokádového guacamole
- Nejprve si podélně rozkrojte avokádo, zbavte ho pecky a lžičkou vydlabejte zelenou (nezhnědlou) část avokáda. Avokáda umístěte do mističky. Avokádo zakápněte limetkovou šťávou.
- Poté si oloupejte a nasekejte cibuli najemno, rajčata nakrájejte na menší kostičky a česnek si prolisujte do misky k avokádu.
- Avokádo dochuťte potřebným množstvím soli a čerstvě mletého pepře a pokud máte rádi pálivé, tak přidejte i drcenou chilli papričku.
- Nakonec do guacamole vmíchejte hrst nasekaného koriandr. Můžete použít i listy i stonky, které jsou velmi měkké. Guacamole vychlaďte a poté podávejte.
Chutnalo vám nejlepší avokádové guacamole? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší avokádové guacamole
Mohlo by se vám líbit
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review