-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 min
-
Porce4
-
Celkový čas10 minut
Masová pomazánka z vepřového masa
Masová pomazánka z vepřového masa je jednoduchá a výborná pomazánka, kterou většinou připravuji ze zbytku pečeného masa nebo bůčku. Já vždy přidávám do této pomazánky i škvarky, ale kdo je nemá rád, tak je dávat nemusí.
Suroviny na masovou pomazánku z vepřového masa
- 300 g vepřového masa (pečeného nebo vařeného)
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 100 g vepřových škvarků
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 3 kyselé okurky
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
TIP: Pokud nemáte francouzskou nebo dijonskou hořčici, použijte klidně klasickou plnotučnou.
Postup přípravy masové pomazánky z vepřového masa
- Vepřové maso pomelte v mlýnku na maso a dejte do mísy. Škvarky si nakrájejte na kousky nebo je pomelte společně s masem. Přidejte oloupanou a najemno nasekanou cibuli a 2 utřené stroužky česneku.
- Okurky si nakrájejte také najemno a přidejte je společně s ostatními ingrediencemi do pomazánky.
- Vše důkladně promíchejte, opepřete a podávejte s čerstvým pečivem třeba ke sklenici vychlazeného piva.
- Doporučuji vyzkoušet naše rychlé domácí housky bez kynutí.
TIP: Pokud chcete můžete maso s kousky cibule a okurkami pomlít společně.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review