Maďarské lečo s klobásou

Maďarské lečo s klobásou
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    15 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    20 min

Lečo je ideální letní jídlo, které nezabere příliš času na přípravu a obsahuje vše, co by vyvážené jídlo obsahovat mělo. Navíc zužitkujete sezónní zeleninu, která je dostupná jak v obchodech, tak na zahrádkách.

Maďarské lečo s klobásou je výborný a lehký pokrm, který dokáže připravit i naprostý nováček v kuchyni. Recept je snadný a vykouzlíte ho během několika minut z dostupných surovin. Do maďarského leča se hodí sušená paprika a v případě uzeniny doporučuji zvolit paprikovou maďarskou klobásu, nicméně recept připravíte z jakékoli kvalitní klobásy.

Suroviny na maďarské lečo s klobásou

  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 4 papriky
  • 6 rajčat
  • 2 maďarské klobásy
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl, černý pepř
  • 6 vajec
  • čerstvá pažitka nebo petrželka

TIP: Pokud chcete, aby pokrm hezky vypadal můžete zvolit různé kombinace barevných paprik.

Postup přípravy maďarského leča s klobásou

  1. V hlubší pánvi nebo hrnci si rozehřejte sádlo nebo olej a na něm orestujte kolečka klobásy, které po orestování dejte stranou. Nyní orestujte ve stejné pánvi cibuli nakrájenou na měsíčky, aby zesklovatěla (zprůhledněla). Poté přidejte papriku nakrájenou na střední kostky a pár minut restujte.
  2. Orestovanou papriku zaprašte mletou sladkou paprikou, promíchejte a poté přidejte rajčata nakrájená na kostky. Lehce zeleninu osolte a přiklopené duste 10 minut do změknutí.
  3. Vejce si vyklepněte do mističky a rozšlehejte vidličkou se špetkou soli. Jakmile je zelenina hotová, snižte plamen na minimum a zalijte rozšlehanými vejci a za stálého míchání je prohřívejte do krémové konzistence. Nakonec přidejte uzeninu.
  4. Na závěr pokrm dosolte a opepřete podle chuti a při servírování posypte čerstvou bylinkou. Podávejte k chlebu nebo jen tak.

TIP: Záměrně uvádím, že se klobása orestuje zvlášť a poté se v pokrmu nedusí se zeleninou, protože zbytečným dušením se z uzenin v jídle stává nevábná hmota.

Chutnalo vám maďarské lečo s klobásou? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Maďarské lečo s klobásou

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.