Klasická nádivka (nejen ke kuřeti)

Klasická nádivka (nejen ke kuřeti)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    8
  • Ready In
    50 min

Nádivka je chutný pokrm, který se často připravuje jako součást svátečních nebo rodinných oslav. Připravte si tuto nádivku nejen na velikonoce, ale třeba i jako přílohu k pečenému kuřeti.

Klasická nádivka je zapékaný pokrm, který se nejčastěji připravuje z pečiva, uzeného masa, vajec a dalších bylinek. S bohatou historií a mnoha regionálními variacemi, velikonoční nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonočního menu a symbolizuje radostné a společenské shromáždění rodiny a přátel během těchto zvláštních svátků.

Suroviny na klasickou nádivku

  • 6 vajec
  • špetka muškátového oříšku
  • 8 ks bílého pečiva
  • 200 ml mléka
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 4 lžíce másla
  • 1 hrst petrželky
  • 1 hrst kopřiv
  • sůl, černý pepř

Postup přípravy klasické nádivky

  1. Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky ve větší míse smíchejte s mlékem, přidejte špetku muškátového oříšku a smíchejte s pečivem nakrájeným na kostičky.
  2. Do mísy přidejte uzené maso nakrájené na kostičky, nasekané bylinky, sůl, pepř, rozpuštěné máslo a opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  3. Pekáček vymažte tukem popř. ještě vysypte strouhankou a naplňte vzniklou směsí.
  4. Nádivku pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova (25-30 minut).
  5. Hotovou nádivku podávejte s bramborem, kyselými okurkami a klidně i s pečeným masem.

Chutnala vám klasická nádivka? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Klasická nádivka

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..