-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce8
-
Celkový čas50 min
Nádivka je chutný pokrm, který se často připravuje jako součást svátečních nebo rodinných oslav. Připravte si tuto nádivku nejen na velikonoce, ale třeba i jako přílohu k pečenému kuřeti.
Klasická nádivka je zapékaný pokrm, který se nejčastěji připravuje z pečiva, uzeného masa, vajec a dalších bylinek. S bohatou historií a mnoha regionálními variacemi, velikonoční nádivka je neodmyslitelnou součástí velikonočního menu a symbolizuje radostné a společenské shromáždění rodiny a přátel během těchto zvláštních svátků.
Suroviny na klasickou nádivku
- 6 vajec
- špetka muškátového oříšku
- 8 ks bílého pečiva
- 200 ml mléka
- 400 g vařeného uzeného masa
- 4 lžíce másla
- 1 hrst petrželky
- 1 hrst kopřiv
- sůl, černý pepř
Postup přípravy klasické nádivky
- Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky ve větší míse smíchejte s mlékem, přidejte špetku muškátového oříšku a smíchejte s pečivem nakrájeným na kostičky.
- Do mísy přidejte uzené maso nakrájené na kostičky, nasekané bylinky, sůl, pepř, rozpuštěné máslo a opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- Pekáček vymažte tukem popř. ještě vysypte strouhankou a naplňte vzniklou směsí.
- Nádivku pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova (25-30 minut).
- Hotovou nádivku podávejte s bramborem, kyselými okurkami a klidně i s pečeným masem.
Chutnala vám klasická nádivka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Klasická nádivka
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review