-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce4
-
Celkový čas15 minut
Kedlubna je bohatá na některé vitamíny skupiny B a kyselinu listovou, dále vitamín C, A a minerální látky jako vápník, hořčík, draslík a železo. Kedlubna je velmi oblíbená díky své jemné chuti a můžete ji i tepelně upravovat. Můžeme ji použít do polévek, dušených pokrmů, omáček, ke gratinování a jiné. Dnes jsme ji ponechali v syrovém stavu a připravili z ní salát.
Kedlubnový salát se zakysanou smetanou je výborně svěží a hodí se hlavně během letních dnů, kdy Vás příjemně osvěží. Do tohoto salátu přijde pouze pár ingrediencí a zvládnete ho během pár minut.
Suroviny – Kedlubnový salát se zakysanou smetanou
- Kedlubna
- Zakysaná smetana
- Šunka nad 90% masa
- Majonéza
- Jarní cibulka
- Pórek
- Sůl a pepř
Postup přípravy – Kedlubnový salát se zakysanou smetanou
- Nejprve oloupeme kedlubny a nastrouháme nahrubo do větší mísy. Přidáme pórek nakrájený na kolečka, která překrojíme napůl. Dále přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a přidáme také ke kedlubně.
- Poté přidáme šunku nakrájenou na nudličky, zakysanou smetanu, majonézu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promícháme.
- Takto připravený kedlubnový salát dáme vychladit do ledničky.
- Můžeme ozdobit jarní cibulkou a podáváme.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Kedlubnový salát se zakysanou smetanou
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review