-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Letních receptů na grilování není nikdy dost, a proto jsme si pro vás připravili pochoutku – grilovaný sýr halloumi marinovaný v naší marinádě.
Grilovaný sýr halloumi je vynikající náhražka grilovaného masa nebo jako zpestření grilovačky, kdy grilujete dokola stále to stejné maso. Sýr halloumi je polotvrdý sýr pocházející z Kypru, hojně se s jeho konzumací setkáte i v Řecku. Tento středomořský sýr je méně tučný, tedy tolik neteče a je vhodný pro přípravu na grilu. Vegetariáni tímto sýrem nahrazují maso a hodí se i do špízů.
Suroviny na grilovaný sýr halloumi:
- 200 g sýru halloumi
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- čerstvá bazalka
- čerstvý rozmarýn nebo tymián
- barevný nebo zelený pepř
- 2 bobkové listy
- chilli podle chuti
Postup přípravy sýru halloumi na grilu:
- Sýr si podélně rozkrojte pokud je vysoký, postačí vám zhruba 1-1,5 cm vysoký kus.
- V misce smíchejte 3 prolisované stroužky česneku s nasekanými bylinkami a ostatními surovinami. Sůl není potřeba, protože sýr je sám o sobě slaný.
- Sýr potřete marinádou a pod něj umístěte bobkový list, pokud máte sýry dva, tak dejte ještě jeden bobkový list mezi 2 sýry. Misku přikryjte potravinářskou fólií a marinujte přes noc v lednici.
- Sýr grilujte klidně na roštu na středním plameni, neměl by vám díky pevnější konzistenci protéct do ohně. Grilujte z každé strany pár minut, dokud se mřížka z roštu neotiskne na sýr.
- Teplý sýr ihned podávejte s pečivem nebo vaší oblíbenou přílohou. Já k sýru podávám ještě cibulovou marmeládu (chutney) a grilovanou cuketu.
Chutnal vám grilovaný sýr halloumi? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Grilovaný sýr halloumi
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews