Gnocchi se žampiony a slaninou

Gnocchi se žampiony a slaninou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    3
  • Celkový čas
    40 min

Bramborové gnocchi (čti ňoky) je skvělá příloha k mnoha jídlům. Vyzkoušejte si připravit tyto jednoduché gnocchi se žampiony a slaninou.

Gnocchi se žampiony a slaninou je chutné jídlo a za předpokladu, že nepřipravujete domácí noky je i jednoduché a rychlé. V receptu můžete nahradit slaninu pršutem a výsledek bude také velmi chutný.

Suroviny na noky se žampiony a slaninou

  • 500 bramborových noků
  • 100 g slaniny nebo pršutu
  • 250 g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmazánu
  • sůl, černý pepř
  • nať z jarní cibulky

Postup přípravy noků s houbami a slaninou

  1. Nejprve si v osolené vroucí vodě uvařte noky podle návodu na obalu. Zpravidla se noky ponoří do vroucí vody a vyndají ve chvíli kdy vyplavou na povrch vody.
  2. Slaninu si nakrájejte na kostičky a začněte jí restovat na pánvi. K orestované slanině přidejte oloupané a překrojené žampiony a restujte, aby pustily vodu a lehce zezlátly.
  3. Přidejte prolisované stroužky česneku, minutku prohřejte, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Nechte společně na mírném plameni prohřívat, přidejte část nastrouhaného parmazánu a nechte ho ve smetaně rozpustit.
  4. Nakonec už jen přidejte noky a v případě potřeby dochuťte.
  5. Noky se žampiony a slaninou podávejte posypané parmazánem a nasekanou natí z jarní cibulky.

Chutnaly vám gnocchi se žampiony a slaninou? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Gnocchi s houbami a slaninou

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.