Fitness kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích

Fitness kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    2
  • Zhlédnutí
    521

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Fitness kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích je recept, který se perfektně hodí k večeři. Jsou to vlastně zdravé řízky bez oleje, které jsou připravené v troubě a navíc krásně křupou díky cornflakes. Ke kukuřičným řízkům doporučuji připravit lehký salát, např. odlehčený coleslaw.

Suroviny na fitness kuřecí řízky v kukuřičných lupíncích

  • 200 g kuřecích prsou (alternativně stehen)
  • 1 vejce
  • kukuřičné lupínky (cornflakes)
  • gyros koření
  • chilli
  • sůl

TIP: Pokud nemáte gyros koření, použijte klidně grilovací koření.

Postup přípravy fitness kuřecích řízků v cornflakes

  1. Kuřecí prsa si opláchněte a nakrájejte je na menší kousky, které osolte a okořeňte gyros kořením a chilli z obou stran. Maso můžete před okořeněním také lehce naklepat.
  2. Vejce si vyklepněte do misky a rozšlehejte ho vidličkou.
  3. Pokud máte kukuřičné lupínky, tak si je přesypte do pytlíku a rozdrťte je na menší kousky. Pokud máte přímo strouhanku z cornflakes, tak ji drtit nemusíte.
  4. Maso namočte z obou stran ve vejci a poté obalte ze všech stran v cornflakes strouhance.
  5. Obalené řízečky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Troubu si předehřejte na 220°C a poté řízečky pečte cca. 20 minut dozlatova.
  7. Podávejte se salátkem nebo trochou zakysané smetany se sušeným česnekem.

Další recepty od Břicháče Toma:

Suroviny

Fitness kuřecí řízky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..