Nejlepší pečený bůček

Nejlepší pečený bůček
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    2 h
  • Porce
    6
  • Zhlédnutí
    542

Tento lahodný pokrm je plný chutí a vůní, které se spojují v dokonalý kulinářský zážitek. Pečený bůček je u nás velmi oblíbený, a proto recept na něj nesmí chybět.

Nejlepší pečený bůček vás ohromí svou jednoduchostí a vynikajícím výsledkem. Bůček je dokonale upečený s křupavou kůrkou a šťavnatým masem uvnitř. Je to skvělá volba pro milovníky vepřového masa, kteří si chtějí dopřát pořádný gurmánský zážitek. Jako přílohu doporučuji knedlík, špenát nebo dušené zelí.

Suroviny na nejlepší pečený bůček:

  • 1 kg vepřového bůčku s kůží
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané na pastu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy pečeného bůčku:

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Bůček důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Na kůži bůčku udělejte s pomocí nože malé řezy ve tvaru mřížky.
  4. Smíchejte veškeré koření (sůl, pepř, kmín, papriku, tymián) s olivovým olejem a rozmačkaným česnekem.
  5. Tuto směs rovnoměrně rozetřete po celém bůčku, včetně kůže.
  6. Bůček dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ho v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud nebude kůže křupavá a maso měkké.
  7. Po upečení bůček nechte chvíli odpočinout, poté ho nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý.

Chutnal vám nejlepší pečený bůček? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Nejlepší pečený bůček

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Ivana

      už se těším

    • Ivana

      už se těším hed něco uvařím

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..