- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Fitness batátové placičky od Břicháče Toma jsou tak trochu jiné bramboráky, které se hodí jako oběd. Kdo má rád batáty, tak ví, že jsou o něco sladší než klasické brambory a obsahují mnohem více živin a vitamínů než brambory. Recept je navíc rychlý a jednoduchý.
Suroviny na fitness batátové placičky (bramboráky)
- 250 g batáty
- 3 vejce
- 100 g Eidamu 30%
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- oregano
- olivový olej na smažení
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
TIP: Já do těchto batátových placiček přidávám i klasicky majoránku jako do bramboráků z brambor.
Postup přípravy fitness batátových placiček
- Nejprve si batátu oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Eidam si také nastrouhejte na stejném struhadle.
- Přidejte prolisovaný česnek, oloupanou a nakrájenou cibuli najemno, vejce a koření. Vše důkladně promíchejte.
- Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a na něj pokládejte placičky vytvořené z batátového těsta. Smažte dozlatova tak jako bramboráky. Při tvarování placiček z nich klasicky jako u přípravy bramboráků vymačkejte přebytečnou vodu.
- Hotové placičky vyndavejte na talíř s papírovým ubrouskem, který pohltí přebytečné množství oleje.
Batátové placky z trouby (DOPORUČENÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY)
Batátové placky si připravíte i snadno v troubě. Naskládejte je na pečící papír lehce potřený olejem a pečte dokud nezezlátnou. Olejem placky lehce potřete i zeshora. Trvá to o něco déle než na pánvi, ale výsledek je pořád stejně dobrý. U placiček připravovaných na pánvi se spotřebuje velké množství oleje!
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review