-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření0 minut
-
Porce10
-
Celkový čas10 minut
Houby tvoří více jak 90% vody a obsahují minimum tuku a tím žádné kalorie, takže je můžeme jíst bez výčitek i při dietě. Lesní houby a jen ty, obsahují pro nás cenné vitamíny jako A, D a vitamíny skupiny B, které získávají ze slunečního záření. Také obsahují minerální látky jako vápník, hořčík, fosfor, zinek, železo a jiné.
Domácí houbové koření se dokonale hodí k přípravě houbových pokrmů. Cítíte v něm skvělou chuť sušených hub a můžete ho přidat do polévek, omáček, těstovin, rizot, smaženic a jiných.
Suroviny na domácí houbové koření
- Sušené houby – 2 hrnky
- Sušená cibule – 1/4 hrnku
- Koriandr – 1/2 lžičky
- Tymián / Libeček – 2 lžičky
- Drcený kmín – 1/2 lžičky
- Muškátový oříšek – špetka
- Sůl – 1 lžička
- Pepř – 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Připravíme si mixér a veškeré ingredience v něm rozmixujeme, až nám vznikne jemnější směs.
- Takto máme hotovo a vzniklé koření uzavřeme do suché a čisté nádoby. Uchováváme v chladu a suchu.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review