-
Čas přípravy60 minut
-
Doba vaření60 minut
-
Porce4
-
Celkový čas60 minut
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem přelité osmahnutou cibulkou, jsou skvělou volbou například na nedělní oběd. Teď už jen stačí si vybrat, zda si je dáte se zelím nebo špenátem. Knedlíky budeme dělat klasicky kulaté, ale je na každém z Vás, jaký tvar zvolíte, například plněné “šišky”. Pokud knedlíky nebudete jíst hned po uvaření, obalte je v rozehřátém oleji. Knedlíky tak neoschnou a nebudou se lepit.
Suroviny na přípravu plněných bramborových knedlíků:
- Brambory – 800g, varný typ C, oloupané, uvařené ve slupce, vychladlé
- Uzená krkovice – 300g, nakrájená na kostičky nebo pomletá
- Hrubá mouka – 200g
- Dětská krupička – 80g
- Vejce – 1ks větší nebo 2ks menší
- Cibule – 2ks, nakrájená na kostičky
- Sůl – dle chuti
- Olej – na smažení cibulky
- Hladká mouka – na pomoučnění válu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme úplně vychladnout.
- Mezitím povaříme uzené maso ponořené ve vodě asi na 20 minut. Necháme zchladnout a nakrájíme na malé kostičky nebo pomeleme najemno.
- Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy.
- K nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, přidáme krupičku a vyklepneme vejce. Dále osolíme a nejprve vařečkou a poté rukama, vypracujeme měkké a nelepivé těsto.
- Těsto rozdělíme na 4 části a na pomoučněném válu ho postupně rozválíme na plát, vysoký asi 0,5-1cm.
- Rozválené těsto nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8cm.
- Vezmeme velký hrnec, naplníme asi 3l osolené vody a přivedeme k varu. Teprve pak pokračujeme v přípravě knedlíků. Pokud bychom je připravili dříve, knedlíky by nám mohly zřídnout.
- Doprostřed každého čtverce dáme hromádku uzeného masa tak, aby se daly všechny 4 cípy těsta spojit dohromady.
- Lehce si poprášíme ruce hladkou moukou, vezmeme si knedlíky do dlaně a poválíme do kuličky tak, aby se spojily veškeré otvory.
- Hotové knedlíky skládáme na pomoučněné prkénko, poté přendáme do vroucí vody, vařečkou je odlepíme ode dna a vaříme 10-12 minut, podle velikosti knedlíků.
- Uvařené knedlíky slijeme a ihned podáváme. Plněné bramborové knedlíky uzeným masem podáváme přelité osmaženou cibulkou. Já miluji červené zelí, takže jsem přidala ještě to.
Vyzkoušejte ke knedlíkům naše vynikající dušené červené zelí, které se k nim dokonale hodí.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews