Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Nejlepší hranolky na světě (domácí)
Hranolky miluje snad každý. Tato nezdravá pochoutka si získala srdce spousty lidí a každý je připravuje po svém. Já vyzkoušel několik verzí, ale tyhle byly
Dokonalé Fish & Chips v těstíčku
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku
Klasická sekaná od babičky (jemná)
Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává
Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová
Babiččino lečo s klobásou (nejlepší)
Lečo je výborné letní jídlo, které pochází z Maďarska. Tento lehký a lahodný pokrm připravíte ze základní zeleniny s vejcem a klobáskou či kouskem uzeniny.
Domácí bramborové krokety se sýrem
Existuje mnoho příloh, které se dají vytvořit z brambor, ale tyto bramborové krokety jsou jasnou volbou ke steakům. Domácí bramborové krokety se sýrem nejsou svou konzistencí
Babiččiny plněné knedlíky uzeným masem
Kulaté knedlíky s překvapením v podobě náplně z uzeného masa jsou českou klasikou. Je jen na vás zda si je dáte se zelím, špenátem, přelité
Zelená jarní polévka (nejen na Zelený čtvrtek)
Velikonoce je nejvýznamnější křesťanský svátek, který je spojen s vítáním jara. Tato zelená polévka je ideální tip na Zelený čtvrtek, který předchází Velkému pátku a
Zdravá sekaná s vločkami (Břicháč Tom)
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí.