Nejlepší špízy v troubě Pohlreich
Protože letních a jednoduchých jídel není nikdy dost, rozhodla jsem se přidat i recept na jednoduché špízy (ražniči) z trouby. Nejlepší špízy v troubě Pohlreich
Luxusní smažený sýr Pohlreich
Říká se, že smažený sýr by měl být českým národním jídlem. Tato dnes už klasika je k dostání snad ve všech restauracích a stáncích rychlého
Smažený vepřový řízek od babičky
Řízek je naprostou klasikou české kuchyně a dokonce jej dostanete v naprosté většině českých restaurací. Jídlo je sice jednoduché na přípravu, ale naprosto skvělé pokud
Kuřecí paličky na medu s bramborem
Buďme k sobě upřímní, ne vždy máme náladu a čas na dlouhé vyvařování. V takovém případě je dobré znát pár jednoduchých a rychlých receptů, které
Pravá krkonošská kulajda ze sušených hub
Kulajda je tradiční česká polévka, která je charakteristická svou sladkokyselou chutí s koprem. Kulajdu připravíte ze sušených, ale i čerstvý či nakládaných hub. Základními surovinami
Nejlepší hranolky na světě (domácí)
Hranolky miluje snad každý. Tato nezdravá pochoutka si získala srdce spousty lidí a každý je připravuje po svém. Já vyzkoušel několik verzí, ale tyhle byly
Dokonalé Fish & Chips v těstíčku
Fish & chips neboli ryba s hranolky je národní pokrm Velké Británie. Jedná se v podstatě o smažené bramborové hranolky, smaženou rybu v pivním těstíčku
Klasická sekaná od babičky (jemná)
Sekaná pečeně známá jen jako sekaná je jednoduché a přesto oblíbené jídlo. Výhodou je také fakt, že nezáleží na výběru mletého masa, někdo dokonce přidává
Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Tato luxusní polévka se připravuje v chřestové sezóně, která je však velmi krátká. Jemná, zdravá a chutná polévka, kterou doporučuji připravit i náročnějším strávníkům. Chřestová