Svěží okurkový salát (jednoduchý recept)
Svěží okurkový salát (jednoduchý recept) Svěží okurkový salát je naprosto jednoduchý salát z okurky hadovky (salátové okurky). Skládá se z okurky a láku, kterým se nastrouhaná
Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha
Nejlepší vepřo knedlo zelo Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a
Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům
Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům Vynikající dušené bílé zelí je nedílnou součástí některých českých jídel. Bez zelí si nedáte například ani knedlo zelo vepřo,
Holandský řízek z mletého masa se sýrem
Holandský řízek z mletého masa se sýrem Holandský řízek z mletého masa se sýrem je všem dobře známé jídlo. Narozdíl od klasického řízku se ten
Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)
Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem) Výborné celeráky je odnoš klasických bramboráků z brambor, celeráky se totiž dělají podobně jako klasické bramboráky, ale hlavní surovinou
Poctivá koprová omáčka se smetanou a hovězím masem
Poctivá koprová omáčka se smetanou a hovězím masem Klasická poctivá koprová omáčka se smetanou známá také jako koprovka je druh typické české omáčky, která se podává
Babiččiny bramborové knedlíky (křehké a rychlé)
Babiččiny bramborové knedlíky (křehké a rychlé) Babiččiny bramborové knedlíky jsou naše oblíbená příloha k masu, špenátu nebo zelí. Tento recept přidávám v poměru, který používala
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou Rizoto s kuřecím masem a zeleninou je super rychlé a jednoduché jídlo na přípravu, které zvládne opravdu každý. Záleží
Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem
Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem Jednoduchá rajská omáčka s hovězím masem je moje oblíbená varianta receptu na rajskou omáčku, která u nás už zdomácněla.
Nejlepší znojemská omáčka z hovězí pečeně
Nejlepší znojemská omáčka z hovězí pečeně Nejlepší znojemská omáčka z hovězí pečeně je klasika, která do české kuchyně neodmyslitelně patří. Základem znojemské omáčky jsou okurky