Fitness dýňovka podle Lucie (bez smetany)
Břicháč Tom je pro mě inspirací v kuchyni, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na
Babiččina gulášová polévka s bramborem
V české kuchyni najdete mnoho polévek, ale málokterá je oblíbená tak jako gulášová polévka. Do správné gulášovky patří vařené brambory, maso a paprika, která dodává
Babiččina čočka na kyselo (s vejcem i masem)
Čočka na kyselo je symbolem Nového roku a v Čechách se tradičně 1. ledna tento pokrm připravuje. K čočce se nejčastěji připravuje vejce, maso nebo
Tradiční knedlo zelo vepřo od babičky
Knedlík, zelí a vepřové maso zkráceně knedlo zelo vepřo je český národní pokrm. Recept není nijak složitý a svou chutí je velmi podobný vepřovým výpečkům,
Nejlepší domácí vaječný likér (koňak)
Sváteční alkoholický nápoj, který si sami připravíte doma a ještě chutná skvěle? To vše je vaječný likér známý také jako vaječný koňak. Nejlepší domácí vaječný
Špenátová polévka se smetanou
Zeleninové polévky jsou skvělé ne jen v zimním a podzimním období, kdy tělu dodají potřebné vitamíny a zároveň zahřejí. Tuto jemnou polévku se smetanou a
Vánoční bramborový salát (luxusní)
Vychlazený bramborový salát k řízkům nebo smaženému kaprovi patří k vánočním tradicím. V Čechách byste našli málokterou rodinu, kde tento salát nepřipravují. Vánoční bramborový salát připravuje
Luxusní svíčková na smetaně (dokonalá hovězí pečeně)
Omáčky jsou typické pro českou gastronomii a svíčková omáčka na smetaně je takový Rolls Royce mezi nimi. Správný název je hovězí pečeně na smetaně, protože
Pravá gulášová polévka (luxusní)
Polévka je grunt! Málokterá z českých polévek je tak známá a oblíbená stejně jako gulášová polévka. Gulášovka je hustá a sytá polévka s kousky hovězího
Babiččin karlovarský knedlík
Knedlíky neodmyslitelně patří k tradičním jídlům české gastronomie. Vaříte svíčkovou nebo koprovku? Rozhodně nezapomeňte na domácí karlovarské knedlíky. Babiččin karlovarský knedlík je recept, podle kterého vařila