Přírodní kuřecí plátek se šťávou
Kuřecí plátek nemusí nutně znamenat nudný kus neochuceného masa, ke kterému se musíte přemlouvat jako ve školní jídelně. Dobře ho okořeňte a vykouzlíte chutné a
Zabijačkový prejt v troubě
Zabijačka je česká tradice, ze které vznikne spoustu dobrot. Jednou ze známých dobrot ze zabijačky je i světlý a tmavý prejt, kterým se plní jitrnice
Luxusní buřtguláš s bramborem
Zbyly vám špekáčky z letní opékačky? Vyzkoušejte skvělý buřtguláš, kde zbylou uzeninu zužitkujete a ještě si budete s rodinou pomlaskávat. Věřte, že po buřtguláši se
Těstoviny se slaninou a vejcem
Pokud máte v lednici k dispozici zbytek slaniny a nějaké to vejce, tak můžete do 30 minut vykouzlit jednoduché a chutné jídlo. Těstoviny se slaninou
Těstoviny s vajíčkem a sýrem
Nemáte nakoupeno nebo prostě jen nestíháte? Připravte si těstoviny s vajíčkem a sýrem, které vás zasytí a navíc si na nich pochutnáte. Těstoviny s vajíčkem
Rozlítaní ptáčci z vepřového masa
Nevíte, co s vepřovým masem? Připravte tyto rozlítané ptáčky, které vycházejí z původního receptu na španělské ptáčky s hovězím masem. Chuťově vás však nezklamou. Rozlítaní
Nejlepší pečený králík (na česneku)
Králičí maso patří ke zdravějším druhům masa a navíc patří k tradičním českým pochoutkám. Moje babička vařila podle tohoto receptu už když jsem byla malá,
Hrachová kaše Pohlreich
Luštěniny jsou oblíbené nejen díky svým zdravotním benefitům, při správné přípravě i výborně chutnají. Jednoduchá hrachová kaše dokáže potěšit i náročnější strávníky. Pro milovníky masa
Maďarský perkelt (pörkölt)
Maďarský perkelt je jídlo, které se velice podobá našemu klasickému guláši. Na rozdíl od české verze se nezahušťuje moukou, ale zeleninou. Recept připravuji z hovězího