-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Zdravé kuře na paprice (bez smetany a mouky)
Zdravé kuře na paprice si připravuji opravdu ráda. Je to vlastně taková dokonalá verze toho, jak by ideálně kuře na paprice mělo být vařené. V receptu není použitá jíška z mouky, mouka ani smetana. Základem omáčky je dokonce čerstvá červená paprika. A to nejlepší? Nepoznáte rozdíl!
Suroviny na zdravé kuře na paprice
- semolinové těstoviny
- 8 kuřecích špalíčků – mohou být i horní stehna cca. 6 ks)
- 2 červené papriky – klidně použijte kápie
- 2 ks cibule
- 1 hrnek mléka
- mleté ovesné vločky – na zahuštění
- mletá červená paprika
- sůl
- olej nebo ghí
Postup přípravy zdravého kuřete na paprice
- Rozpalte hrnec a přidejte olej nebo máslové ghí. Papriku nakrájejte na kostky a cibuli na nudličky a přidejte do hrnce s rozpáleným tukem. Osolte a restujte 3 minutky a poté přidejte kuřecí špalíčky. Snažte se aby se špalíčky ze všech stran zarestovaly a kuře se zatáhlo.
- Nyní směs podlijte vodou tak, aby bylo vše ponořené pod vodou a duste zhruba 30 minut.
- Špalíčky nyní vyjměte z hrnce a směs v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem do hladké směsi. Během mixování přidávejte mleté vločky a sledujte jak se vaše omáčka zahušťuje. Omáčku zahustěte dle potřeby a nakonec dochuťte solí a mletou červenou paprikou. Recept je sice bez smetany, kterou nahradí mléko, ale na fotografii jsem použil pár kapek smetany ke šlehání.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews