- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření20 minut
-
Porce1
-
Celkový čas30 minut
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Zapečená hokaido (dýňové oko) je skvělou volbou při přípravě rychlého oběda či večeře, kdy se Vám nechce vyvařovat či stát u plotny delší dobu. Tuto dobrotu připravuji narychlo, když mám hlad a nechce se mi dlouho čekat. Zapečená dýně je připravená během několika minut a navíc je výborná. Recept je podle Břicháče Toma, jen je upravený o koření.
Suroviny – Zapečená hokaido (dýňové oko)
- 1 plátek dýně hokaido
- 1ks vejce
- olej
- 1 lžička medu
- 1 stroužek česneku
- dle chuti sůl a pepř
- dle chuti sušená petrželka
Postup přípravy na zapečenou dýni
- Vezmeme si menší dýni hokaido, ponecháme ji se slupkou a omyjeme ji.
- Poté z dýně ukrojíme kolečko asi 1,5cm široké a vydlabeme z něj pecky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Mezitím si v malé misce připravíme směs z oleje, prolisovaného stroužku česneku, soli, pepře a promícháme. Touto směsí potřeme dýni kolem dokola.
- Do kolečka dýně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme sušenou petrželku dle chuti.
- Dáme péct do předehřáté trouby při 200°C na 20 minut.
Další recepty od Břicháče Toma:
Ingredients
Zapečená hokaido (dýňové oko)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review