Vláčná kokosová bábovka (hrníčková)

Vláčná kokosová bábovka (hrníčková)
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    45 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    1 h 5 min

Bábovka je klasický dezert, který neurazí nejednoho strávníka. Vyzkoušejte tuto kokosovou bábovku v podobě hrníčkového receptu.

Vláčná kokosová bábovka je v podstatě klasická bábovka s přidaným kokosem. Sem tam tuto bábovku připravuji, protože ji děti milují. Recept je hrníčkový a velmi jednoduchý na přípravu. Doporučuji si bábovku z kokosu vychutnat ke kávě.

Suroviny na vláčnou kokosovou bábovku

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek sušeného kokosu
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek teplé vody nebo mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • kakao
  • moučkový cukr na posypání

TIP: Olej lze nahradit stejným množstvím povoleného másla.

Postup přípravy hrníčkové bábovky s kokosem

  1. Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do pěny a bílky vyšlehejte se špetkou soli v pevný sníh.
  2. Ke žloutkům přidejte hrnek teplé vody, prosátou mouku, kokos, kakao, olej a prášek do pečiva. Těsto promíchejte.
  3. Do promíchaného těsta přidávejte po lžících vyšlehané bílky a mezitím si předehřejte troubu na 180°C.
  4. Formu na bábovku si vymažte tukem a poté naplňte směsí.
  5. Pečte bábovku v horkovzdušné troubě zhruba 45 minut dozlatova. Během pečení do bábovky zkoušejte vpíchnout špejli, pokud je suchá a těsto se na ní nelepí, bábovka je hotová.
  6. Upečenou bábovku nechte vychladnout a poté vyklepněte.
  7. Nakonec posypte moučkovým cukrem.

Chutnala vám hrníčková vláčná kokosová bábovka? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Vláčná kokosová bábovka

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Market

      Moc děkuji za parádní recept :-). Bábovka je krásně vláčná a hezky voňavá. Dala jsem trošku víc mouky – těsto bylo řidčí, rostlinné kokosové mléko půl na půl s vodou a místo cukru 3/4 hrnku xylitolu a výsledek je skvělý:-).

    • Aura

      Mužů přidat místo vody/mleka kokosové mléko? Nebo ho třeba naredit normálním mlékem? Bude v tom nějaký rozdíl? Děkuji

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.