-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření30 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí
Tradiční čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí je masový pokrm z mletého masa na způsob karbanátků. Čevabčiči je národní jídlo Bosny a Hercegoviny a tento pokrm připravují i v Albánii, Chorvatsku, Srbsku, Černé hoře a Slovinsku. Čevabčiči vychází z pokrmu kebab – čevap, který si poté Balkánské země osvojily. K mletým šiškám smaženým v oleji se perfektně hodí syrová cibule a hořčice.
Suroviny na tradiční čevabčiči
- 500 g mleté maso (vepřové, hovězí, jehněčí nebo míchané…)
- 2 cibule (1 do směsi, 1 na podávání)
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- chilli podle chuti
- strouhanka podle potřeby
- sůl & pepř (1 lžička od každého)
- sádlo nebo olej
Postup přípravy čevabčiči s bramborem
- Mleté maso dejte do mísy a postupně přidejte vajíčko, prolisovaný česnek, najemno nasekanou cibulku a koření. Směs masa a koření důkladně promíchejte, aby se propojily chutě a pokud je směs trochu řidší, můžete přidat strouhanku na zahuštění.
- Z masové směsi vytvarujte šišky (válečky) o trošku větší než je velikost palce a poté smažte ve vrstvě rozpáleného oleje v hluboké pánvi. Zprudka čevabčiči orestujte tak, aby maso uprostřed zůstalo trošku světlejší.
- Hotové čevabčiči podávejte s vařeným bramborem, syrovou cibulí, nakládanou okurkou a plnotučnou hořčicí.
TIP: Pokud chcete čevabčiči trošku více křupavější, můžete válečky lehce poprášit ze všech stran hladkou moukou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews