Smažený sýr gouda

Smažený sýr gouda
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    15 min

Smažený sýr, lidově smažák je česká klasika, kterou dostanete ve většině restaurací nebo u stánků s rychlým občerstvením. Vegetariánská pochoutka, kterou děti milují.

Smažený sýr gouda se připravuje úplně stejně jako smažený eidam nebo hermelín. Vezmete si kus dobrého sýra a ten obalíte v trojobale nebo v těstíčku. Ukáži vám obě varianty, jelikož složení surovin je stejné.

Suroviny na smažený sýr gouda

  • 300 g goudy vcelku
  • 1-2 vajíčka
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

TIP: Pokud chcete vylepšit chuť sýra, osmažte ho na přepuštěném másle, které krásně voní a dodá sýru máslovou chuť.

Jak připravit obalenou smaženou goudu

  1. Sýr si rozkrojte na dva trojúhelníky nebo do požadovaného tvaru. Pokud obalujete sýr v trojobale, tak ho nejprve obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
  2. Pokud sýr chcete obalit v těstíčku, do mističky si dejte vejce, a hladkou mouku nahraďte polohrubou, kterou smíchejte s vejcem tak, aby vzniklo hladké těstíčko. Těstíčko můžete okořenit paprikou, pepřem a solí a obalit v něm sýr. Těstíčko musí být opravdu husté, aby se na sýru drželo.
  3. Obalený sýr dejte do hlubší pánve s dostatečnou vrstvou oleje nebo přepuštěného másla a smažte z obou stran dozlatova.
  4. Podávejte s vařeným bramborem posypaným pažitkou a naší rychlou domácí tatarkou.

Chutnal vám smažený sýr? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Smažený sýr gouda

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.