-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce15
-
Celkový čas40 minut
Rychlá hrníčková bublanina s ovocem
Rychlá hrníčková bublanina s ovocem je sladký druh pečiva. Jedná se o třenou buchtu, do které se dává drobné ovoce, jako například jahody, třešně, maliny aj. Tato pochutina se může připravit kdykoliv a z jakéhokoliv mraženého ovoce co máte doma, avšak nejlepší je v létě z čerstvého ovoce, například z Vaší zahrádky.
Suroviny na přípravu hrníčkové bublaniny:
- Polohrubá mouka – 2 hrnky
- Mléko – 1 hrnek
- Olej – 1/2 hrnku
- Cukr moučka – 3/4 hrnku
- Vejce – 2ks
- Prášek do pečiva – 1 balíček
- Vanilkový cukr – 1 balíček
- Drobné ovoce – dle chuti
Postup přípravy hrníčkové bublaniny:
- Nejprve připravíme a omyjeme vybrané ovoce. Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Místo vymazání plechu můžeme také použít pečící papír.
- Veškeré ingredience kromě ovoce dáme do mísy a důkladně promícháme.
- Hotové těsto na bublaninu vylijeme na vymazaný plech či vyložený pečícím papírem a posypeme drobným ovocem.
- Bublaninu dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut.
- Hotovou bublaninu necháme chvíli vychladnout, poté nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews