Rychlá domácí tatarka z majolky je skvělou volbou k smaženým jídlům i grilovanému masu. Místo kupovaných omáček si ji můžete snadno a rychle připravit sami. Tato lahodná příloha dodá Vašim pokrmům výbornou chuť.
-
Čas přípravy10 minut
-
Porce4
-
Celkový čas10 minut
Suroviny na tatarskou omáčku
- Kvalitní majonéza – 200 g
- Cibule – jemně nasekaná – 15 g
- Kyselé okurky – nastrouhané – 25 g
- Nálev z okurek – 2 lžíce
- Cukr – 1 lžička
- Worcesterová omáčka – 1 lžička
- Sůl a čerstvě mletý pepř – podle chuti
Postup přípravy – rychlá domácí tatarka
Do misky dáme majonézu a přidáme k ní jemně nasekanou cibuli spolu s nastrouhanou okurkou. Poté směs dochutíme worcesterovou omáčkou, cukrem a lákem z okurek. Nakonec tatarku osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.
TIP:
- Pokud chcete omáčce dodat zajímavý šmrnc, můžete přidat lžičku nasekaných kaparů. Ty sice nejsou součástí základního receptu, ale výrazně obohatí chuť. Máte-li doma nakládané kapary, určitě je vyzkoušejte pro intenzivnější aroma.
Chutnala Vám naše domácí tatarka? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Rychlá domácí tatarka
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář