Rychlá domácí tatarka

Rychlá domácí tatarka
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    10 minut
Rychlá domácí tatarka z majolky je skvělou volbou k smaženým jídlům i grilovanému masu. Místo kupovaných omáček si ji můžete snadno a rychle připravit sami. Tato lahodná příloha dodá Vašim pokrmům výbornou chuť.
Rychlá domácí tatarka z majonézy je neuvěřitelně snadná a zvládne ji opravdu kdokoli. Přestože je recept jednoduchý, tato verze omáčky je za mě nejlepší.

Suroviny na tatarskou omáčku

  • Kvalitní majonéza – 200 g
  • Cibule – jemně nasekaná – 15 g
  •  Kyselé okurky – nastrouhané – 25 g
  • Nálev z okurek – 2 lžíce
  • Cukr – 1 lžička
  • Worcesterová omáčka – 1 lžička
  • Sůl a čerstvě mletý pepř – podle chuti

Postup přípravy – rychlá domácí tatarka

  • Do misky dáme majonézu a přidáme k ní jemně nasekanou cibuli spolu s nastrouhanou okurkou. Poté směs dochutíme worcesterovou omáčkou, cukrem a lákem z okurek. Nakonec tatarku osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.

TIP:

  • Pokud chcete omáčce dodat zajímavý šmrnc, můžete přidat lžičku nasekaných kaparů. Ty sice nejsou součástí základního receptu, ale výrazně obohatí chuť. Máte-li doma nakládané kapary, určitě je vyzkoušejte pro intenzivnější aroma.

Chutnala Vám naše domácí tatarka? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Rychlá domácí tatarka

    Mohlo by se vám líbit

    Napište komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.