Plněné slané palačinky šunkou a sýrem

Plněné slané palačinky šunkou a sýrem
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    2
  • Ready In
    15 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Plněné slané palačinky šunkou a sýrem je recept od Břicháče Toma, který mě mile překvapil. Opravdu doporučuji si tuto rychlou večeři připravit. Recept je velmi snadný, chutný a navíc vyvážený. Tyto fitness slané palačinky se šunkou, sýrem a špenátem vás snadno zasytí díky vyššímu obsahu bílkovin.

Suroviny na plněné slané palačinky šunkou a sýrem

Těsto:

  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 50 g špaldové mouky
  • velkou hrst baby špenátu
  • olivový olej
  • sůl

Náplň:

  • 3 lžičky zakysané smetany
  • 6 plátků Eidamu 30%
  • 9 plátků šunky s vysokým obsahem masa
  • baby špenát nebo polníček

TIP: Do náplně můžete dát i goudu, popřípadě cheddar, který má vyraznější chuť.

Postup přípravy slaných palačinek

  1. Do větší misky umístěte mléko, vejce, špaldovou mouku, hrst baby špenátu a lžičku soli. Vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladké směsi.
  2. Na menší pánvi si rozpalte trošku oleje a ze vzniklé směsi udělejte 3 palačinky. Palačinku vždy nechte tepelně upravit z každé strany na mírném plameni tak, aby ztuhla a držela.
  3. Na hotovou palačinku natřete lžičku zakysané smetany a poklaďte sýrem, šunkou a baby špenátem. Z těsta na 2 porce uvedené výše uděláte 3 palačinky, k večeři snězte tedy 1 a půl. Na každou palačinku přijdou 3 plátky šunky, 2 plátky sýra, lžička zakysané smetany a pár lístků z baby špenátu nebo polníčku.
  4. Hotovou palačinku srolujte a přepůlte.
  5. Podávejte se zeleninovým salátkem nebo jentak samotné.

TIP: Hotové palačinky ještě můžete zapéct v kontaktním grilu pokud chcete, aby se sýr roztekl.

Další recepty od Břicháče Toma:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..