Recepty

  • 3 533
  • 0

BUŘTY NA PIVU: Špekáčky s pivem a rajčaty

BUŘTY NA PIVU: Špekáčky s pivem a rajčaty Buřty na pivu jsou klasická chalupářská specialita připravovaná ze špekáčků, piva, cibule a rajčat. Je to naprosto jednoduché, rychlé a chutné jídlo.

Continue Reading
  • 12 550
  • 5

Klasický hospodský katův šleh (ala Pohlreich)

Klasický hospodský katův šleh Klasický hospodský katův šleh je známé hospodské jídlo. Katův šleh je pikantní masová směs připravovaná nejčastěji s vepřovým nebo kuřecím masem. Domácí kaťák bude vždy chutnat

Continue Reading
  • 5 231
  • 0

Bezkonkurenční křupavé bramboráčky

Bezkonkurenční křupavé bramboráčky Bezkonkurenční křupavé bramboráčky se dají jíst samotné, ale perfektně se hodí jako příloha k českým jídlům např. k našemu hovězímu guláši nebo hlívovému guláši. Pravý český bramborák

Continue Reading
  • 3 197
  • 2

Špagety aglio e olio e peperoncino

Špagety aglio e olio e peperoncino Špagety aglio olio e peperoncino je naprosto jednoduché jídlo, které obsahuje pouze pár ingrediencí, ale přesto je tak dobré. Jsou to v podstatě špagety

Continue Reading
  • 3 051
  • 1

Svěží okurkový salát (jednoduchý recept)

Svěží okurkový salát (jednoduchý recept) Svěží okurkový salát je naprosto jednoduchý salát z okurky hadovky (salátové okurky). Skládá se z okurky a láku, kterým se nastrouhaná okurka zalévá. Okurkový salát se

Continue Reading
  • 13 893
  • 5

Nejlepší vepřo knedlo zelo podle Pohlreicha

Nejlepší vepřo knedlo zelo Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a zpravidla obsahuje vepřové maso, knedlík

Continue Reading
  • 8 541
  • 0

Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům

Vynikající dušené bílé zelí k pokrmům Vynikající dušené bílé zelí je nedílnou součástí některých českých jídel. Bez zelí si nedáte například ani knedlo zelo vepřo, vepřové výpečky nebo třeba plněné

Continue Reading
  • 3 759
  • 2

Holandský řízek z mletého masa se sýrem

Holandský řízek z mletého masa se sýrem Holandský řízek z mletého masa se sýrem je všem dobře známé jídlo. Narozdíl od klasického řízku se ten holandský připravuje ze směsi mletého

Continue Reading
  • 2 985
  • 1

Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem)

Výborné celeráky (celerové bramboráky se sýrem) Výborné celeráky je odnoš klasických bramboráků z brambor, celeráky se totiž dělají podobně jako klasické bramboráky, ale hlavní surovinou je celer. Celer je zelenina,

Continue Reading
  • 5 762
  • 3

Poctivá koprová omáčka se smetanou a hovězím masem

Poctivá koprová omáčka se smetanou a hovězím masem Klasická poctivá koprová omáčka se smetanou známá také jako koprovka je druh typické české omáčky, která se podává nejčastěji s hovězím masem a

Continue Reading