Recepty

  • 729
  • 0

Krémová špenátová polévka se zastřeným vejcem

Říká se, že špenát nahradí polovinu lékárny. Polévku připravuji hlavně na podzim a v zimě, kdy nás polévka nejen prohřeje, ale navíc doplní vitamíny. Krémová špenátová polévka je jednoduchá polévka,

Continue Reading
  • 1 228
  • 1

Chicken Palak – indické špenátové kuře

Chicken Palak je moje nejoblíbenější indická omáčka se špenátem, která je jemná a obsahuje spoustu exotického koření. Špenátové kuře najdete také pod názvem Saag Wala nebo Palak Murgh. Chicken Palak je

Continue Reading
  • 867
  • 0

Výborný salát z červené řepy

Červená řepa je prospěšná zdraví a bohatá na vitamíny. Lze z ní připravit několik výborných pokrmů a řepa dodá jídlu nezaměnitelnou barvu a chuť. Řepu můžete jíst jak vařenou, tak

Continue Reading
  • 886
  • 1

Andaluská kuřecí játra se zeleninou

Dříve jsem játra připravoval pouze na přírodno nebo s omáčkou z výpeku, ale od té doby, co jsem ve své oblíbené restauraci ochutnal tato drůbeží játra se zeleninou už připravuji

Continue Reading
  • 1 627
  • 1

Rozstřelený ptáček z vepřového masa

Klasický recept na španělské ptáčky obsahují hovězí maso, ale já je občas připravím i z vepřového masa. Omáčka bývá zpravidla o něco světlejší, ale chuťově jsou výborné. Rozstřelený ptáček z

Continue Reading
  • 1 017
  • 0

Nakládané žampiony

Žampiony jsou v našich kuchyních velmi oblíbené. Jejich úprava je snadná, rychlá a jsou celoročně dostupné. Žampiony můžete použít do spoustu pokrmů. My je máme nejraději pečené s masem nebo

Continue Reading
  • 1 426
  • 0

Luxusní játrová paštika

Játra jsou kvalitním zdrojem bílkovin  a jsou skvělou potravinou, kterou se nemusíte bát zařadit do svého jídelníčku. Jsou bohatá na železo, vitamíny skupiny B a vitamín A. Luxusní játrová paštika

Continue Reading
  • 879
  • 0

Rizoto z červené řepy s nivou (Břicháč Tom)

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v

Continue Reading
  • 1 147
  • 1

Hříbkové rizoto s vepřovou panenkou

Pokud vás už omrzely klasické houbové recepty, tak si můžete připravit toto hříbkové rizoto na italský způsob podávané s plátky vepřové panenské svíčkové, které potěší i vytříbené gurmány. Hříbkové rizoto

Continue Reading
  • 988
  • 0

Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu

Jedním ze základních způsobů ukládání hub je zavařování ve sladkokyselém nálevu s octem. Kromě nakládání můžete houby sušit nebo spařit a zamrazit. Každý však ví, že tyto lahodné nakládané houby

Continue Reading