-
Čas přípravy25 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas45 min
Češi jsou národem houbařů, a proto stojí za zmínku jednoduchý recept na obalované houbové řízky, které chutnají lépe než obalované žampiony.
Obalované houbové řízky je klasika a znají ji asi všichni houbaři. Nejčastěji lidé připravují houbové řízky z hřibů, ale neuškodí vyzkoušet i jiné typy hub. Abyste dosáhli té správné chuti, doporučuji houby smažit na sádle. Jako tajný tip vám poradím si připravit vařený brambor a domácí tatarskou omáčku.
Jaké houby se hodí na obalování?
Na obalování a následné smažení se hodí hřiby, bedly, ryzce a dokonce i křemenáče nebo kozáci.
Suroviny na smažené obalované houbové řízky
- čerstvé houby (ideálně tvrdší klobouky)
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sádlo
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy smažených houbových řízků
- Nejprve je důležité si houby očistit a pokrájet na relativně větší kousky. Nedělejte kousky příliš malé, houby zmenší svůj objem během smažení.
- Každý klobouček lehce osolte, přidejte trošku drceného kmínu a pak následuje trojobal.
- Vejce si v misce rozmíchejte, do další misky dejte strouhanku a hladkou mouku. Houby obalujte nejdřív v hladké mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance. Tento proces můžete zopakovat, ale podruhé už nedávejte hladkou mouku.
- V pánvi s tlustým dnem si na středním ohni rozehřejte sádlo a na něm kousky hub smažte dozlatova ze všech stran.
- Hotové řízky nechte na papírovém ubrousku pustit přebytečný tuk a můžete servírovat s bramborovou kaší.
Chutnaly vám obalované houbové řízky? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Obalované houbové řízky
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review