Nejlepší medové perníčky (ihned měkké)

Medové perníčky (ihned měkké)
  • Čas přípravy
    50 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    25
  • Celkový čas
    1 hodina

Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) jsou jedním z mých nejoblíbenějších vánočních receptů na cukroví a nesmí chybět během svátků na stole. Nejlepší jsou právě ty, které se dají jíst ihned po upečení a jsou opravdu měkké. Perníčky zdobíme klasickou bílkovou polevou, ale ti nápaditější mohou využívat i různé barvičky, které se dají pořídit v každém větším marketu.

Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) suroviny:

Těsto:

  • Hladká mouka – 650g
  • Cukr moučka – 250g
  • Med – 150g
  • Máslo – 50g
  • Mléko – 7 lžic
  • Žloutek – 4ks
  • Kakao – 2 lžíce
  • Perníkové koření – 2 lžičky
  • Jedlá soda – 2 lžičky

Na potření těsta:

  • Žloutek – 1ks

Poleva:

  • Moučkový cukr – 170g
  • Bílek – 1ks
  • Citronová šťáva – pár kapek

Nejlepší medové perníčky (ihned měkké) postup přípravy:

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a vše promícháme.
  2. Přidáme máslo, žloutky, med, mléko a vypracujeme těsto.
  3. Toto těsto se nemusí dávat odležet do lednice, ale můžeme jej hned vyválet asi 0,5cm tlustý plát a vykrajovat tvary podle různých vykrajovátek na cukroví.
  4. Perníčky pečeme na 170°C asi 10 minut, záleží na troubě.
  5. Upečené perníčky ještě teplé potřeme žloutkem a vychladlé perníčky můžeme začít zdobit bílkovou polevou.
  6. Polevu si připravíme z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy, naplníme do cukrářského sáčku a zdobíme dle vlastní fantazie. Samozřejmě můžete koupit již naplněné trubičky s polevou, které seženete ve větším obchodě.

TIP:

  • Perníčky buď pečeme na vymazaném plechu máslem a vysypaný moukou či v rozích plechu namažeme máslo a pečící papír na něj přilepíme. Pokud by se pečící papír nadzvedával, tak perníčky deformuje a nejsou tak hezké.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.