-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce5
-
Celkový čas40 minut
Kuřecí kari neboli kari kuře je pokrm, který pochází z indického subkontinentu. Běžně se vyskytuje na indickém subkontinentu, jihovýchodní Asii, Karibiku a Velké Británii. My si připravuje takovou českou verzi, jelikož do našeho kuřecího kari přidáváme jablíčko.
Nejlepší kuřecí na kari s jablíčky je recept s opravdu rychlou přípravou. Kuřecí maso většinou volíme, když chceme uvařit něco rychlého k obědu či večeři. Kuřecí kari zvládnete do 30 minut. Tato omáčka je u nás doma velmi oblíbená.
Suroviny – Kuřecí na kari s jablíčky
- Kuřecí prsa
- Cibule – větší
- Jablko – větší
- Zakysaná smetana
- Olej
- Voda
- Kari koření
- Sůl a pepř
Postup přípravy – Kuřecí na kari s jablíčky
- Nejprve oloupeme 1 větší cibuli a jablko. Cibuli nakrájíme najemno a jablíčko na menší kostičky. Dále nakrájíme kuřecí maso na nudličky.
- Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme spolu s cibulkou, dokud se nám maso nezatáhne.
- Maso okořeníme kari, solí, pepřem a přidáme nakrájené jablko. Podlijeme vodou a necháme dusit 10 minut.
- Po 10 minutách vmícháme zakysanou smetanu, dle chuti přidáme kari, sůl, pepř a necháme dalších 5 minut dusit.
- Hotovou omáčku podáváme nejlépe s rýží basmati.
TIP:
- Pokud se Vám omáčka zdá řídká, můžete ji zahustit nastrouhaným jablíčkem.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší kuřecí na kari s jabíčky
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews