- Cuisine: Libanonská
- Difficulty: Easy
- 694 zhlédnutí
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření0 min
-
Porce4
-
Celkový čas5 min
Hummus je chutná pomazánka připravovaná z cizrny, sezamové pasty a dalších ingrediencí. Připravte si tuto pochoutku ze středního východu sami doma.
Nejlepší hummus s tahini je recept, který jsem objevila poměrně nedávno, ale už jsem ho několikrát připravovala. Nejraději ho mám k pečivu nebo k zelenině, ale dá se použít i jako dip k různým pokrmům. Základem hummusu je cizrna, což je luštěnina bohatá na bílkoviny a vlákniny a hodí se dokonce i při zdravém stravování. Kromě cizrny se do hummusu přidává také další pro nás neobvyklá surovina – sezamová pasta (tahini).
Suroviny na nejlepší hummus s tahini
- 1 plechovka nebo sklenice nakládané cizrny
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce sezamové pasty (tahini)
- 7 lžic olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička římského kmínu
- půl lžičky červené papriky
- sůl & pepř
Postup přípravy hummusu s tahini
- Postup přípravy je naprosto jednoduchý. Veškeré ingredience si smíchejte dohromady a poté je v mixéru rozmixujte v hladkou směs. Při mixování můžete konzistenci naředit trochou vody.
- Doporučuji suroviny přidávat postupně, abyste co nejlépe hummus dochutili.
- Pomazánku z cizrny podávejte k pečivu jako kteroukoli jinou pomazánku.
Chutnal vám nejlepší hummus s tahini? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review