-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce6
-
Celkový čas35 min
Smažená jídla jsou velmi oblíbená. Zkusili jste někdy obalit a usmažit takovou základní surovinu jako je cibule? Ne? Chyba. V Americe je tato pochoutka velmi oblíbená ve fastfood občerstveních. Samotné vás překvapí jak jednoduché je udělat dokonalé cibulové kroužky.
Nejlepší cibulové kroužky v pivním těstíčku jsou nadýchané, křupavé a nejsou napůl syrové. Tento recept se od mnohých liší právě pivním těstíčkem, které se také používá na obalování rybích filetů na fish & chips. Cibulové kroužky podávejte s domácí tatarskou omáčkou, česnekovým dresingem nebo třeba odlehčeným farmářským dresingem. Je to ideální volba na pohoštění přátel či jiné návštěvy.
Suroviny na smažené cibulové kroužky
- 500 g cibule (4 velké kusy)
- 2 lžíce hladké mouky na obalení
- 75 g hladké mouky
- 25 g škrobu
- lžíce kypřícího prášku
- lžička mleté sladké papriky
- lžíce sušeného česneku
- 2 lžičky soli
- půl lžičky mletého pepře
- 200 ml studeného piva
- dostatek oleje na smažení
VIDEORECEPT
Postup přípravy amerických cibulových kroužků v těstíčku
- Základem jsou velké cibule, které oloupejte a pokrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 1 cm. Každý plátek rozdělte na 2 kroužky, prostředky můžete dát stranou a použít do jiného jídla.
- Jakmile máte kroužky připravené, spařte je vroucí vodou. Já používám cedník a vroucí vodu z rychlovarné konvice. Tento krok zbaví cibule štiplavosti a zároveň trošku změknou.
- PIVNÍ TĚSTÍČKO: Do mísy dejte hladkou mouku, škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sušený česnek, mletý pepř a vše osolte. K ingrediencím přilijte pivo a metličkou rozmíchejte směs v hladké těsto. Pivní těstíčko musí být tekuté zhruba jako těsto na palačinky, podle potřeby jej tedy zřeďte pivem.
- V hrnci, fritéze nebo hluboké pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (alespoň 2 cm vrstvy).
- Nyní spařená kolečka cibule lehce obalte v hladké mouce, vložte do pivního těsta, obalte ze všech stran a vkládejte do horkého oleje. Smažte z obou stran dozlatova.
- Osmažené kroužky dejte odkapat na mřížku nebo na papírový ubrousek, abyste je zbavili přebytečného tuku.
- Na závěr osolte a podávejte s oblíbeným dresingem.
- Dobrou chuť!
Chutnaly vám nejlepší cibulové kroužky v těstíčku? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší cibulové kroužky v těstíčku
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews