- 2 března, 2022
- od Jana Zajíčková
-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce4
-
Celkový čas15 min
Češi mají rádi vepřové maso a bůček je oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Zkusili jste si z pečeného bůčku připravit třeba tuto lahodnou pomazánku?
Nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich je pomazánka, jejíž recept jsem viděla v článku odkazujícím na Zdeňka Pohlreicha. Pomazánku jsem vyzkoušela a musím říct, že je absolutně boží. K čerstvému pečivu nebo domácím bagetkám je naprosto vynikající. Pan Pohlreich doporučuje do bůčkové pomazánky přidat i trochu uzeného masa, které dodá pomazánce svou chuť.
Suroviny na nejlepší bůčkovou pomazánku
Pečený bůček a kousek uzeného
sádlo a škvarky
kyselé okurky
cibule
sůl & pepř
plnotučná hořčice
TIP: Do pomazánky můžete přidat i pár stroužků česneku podle chuti.
Postup přípravy nejlepší bůčkové pomazánky
Všechny ingredience podle libovolného poměru dejte do mixéru a rozmixujte v hladkou směs. Můžete rozmixovat maso se sádlem a škvarky zvlášť a přidat kyselé okurky a nakrájenou cibuli poté. Nakonec jen pomazánku dochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.
Pomazánka se skvěle hodí k domácímu i kupovanému pečivu. Je to ideální tip jak zužitkovat zbylý pečený bůček a uzené maso. Před samotným podáváním doporučuji nechat pomazánku půl hodinky odležet v lednici.
TIP: Kdo chce pikantní pomazánku, nesmí zapomenout přidat čerstvou chilli papričku, kterou rozmixuje spolu s masem.
Chutnala vám nejlepší bůčková pomazánka Pohlreich? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Napište komentář