-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření40 minut
-
Porce5
-
Celkový čas1 hodina
Milujeme zapečená jídla, protože jsou rychlá, snadná na přípravu a můžete do nich použít skoro cokoliv. Vyzkoušejte naše zapečené brambory.
Nejchutnější francouzské brambory jsou receptem od naší babičky, která je takhle dělává. Zapečené brambory jsou snadné, rychlé na přípravu a používáme suroviny, které máme běžně doma.
Suroviny – Nejchutnější francouzské brambory
- Brambory
- Cibule
- Uzené maso, klobása nebo párek
- Mražený hrášek
- Olej
- Vejce
- Smetana ke šlehání
- Sůl a pepř
Postup přípravy – Zapečené brambory
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kousky, uzené maso, klobásu nebo párek na kostky.
- Cibuli, uzené maso, klobásu nebo párek dáme restovat. Po chvilce přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme a restujeme společně s cibulí a klobásou.
- Do pekáčku s olejem naskládáme na dno vrstvu brambor, osolíme, opepříme a přidáme vrstvu orestované směsi s cibulí. Další vrstvy prokládáme stejně a končíme vrstvou brambor.
- Takto připravený pekáček dáme péct do předehřáté trouby při 200°C na 20 minut.
- Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a zalijeme brambory. Pečeme v troubě při stejné teplotě dalších 20 minut.
- Zapečené brambory podáváme ještě teplé s kyselými okurkami.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejchutnější francouzské brambory
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review