-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Bramboráky patří mezi tradiční pochoutku české kuchyně. Můžete si je dopřát samotné, se zelím, různě plněné se šunkou, slaninou, sýrem aj., či jako přílohu k různým omáčkám. Také máte rádi bramboráky? Neváhejte a vyzkoušejte prověřený recept na tuto tradiční českou pochoutku.
Luxusní křupavé bramboráky Pohlreich jsou připravené z jemně nastrouhaných brambor a voní krásně po česneku a majoránce. Každý připravuje bramboráky na jiný způsob a jinou velikost. Někdo má rád malé a křupavé a jiný zase velké přes celý talíř a méně propečené, ale základní suroviny na přípravu bramboráků jsou stejné. Luxusní křupavé bramboráky Pohlreich máte připravené během chvilky.
Suroviny na luxusní křupavé bramboráky
- Brambory
- Hladká mouka
- Vejce
- Mléko
- Česnek
- Majoránka
- Sůl, pepř
- Sádlo na smažení
Postup na luxusní křupavé bramboráky
- Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle najemno a vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody a škrobu.
- Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijeme mléko. Suroviny důkladně promícháme, aby se nám vše spojilo v těsto. Já jsem zvyklá ještě do těsta přidat nadrobno nakrájenou cibuli. Cibule dodá bramborákům výbornou chuť.
- Na pánvi rozpustíme sádlo a naběračkou vlijeme do pánve část bramborákového těsta až ke krajům tak, abychom měli placku. Záleží jak velké a silné bramboráky chceme dělat a podle toho přizpůsobíme množství těsta v pánvičce.
- Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova. Použijeme papírové utěrky a necháme do nich vsáknout přebytečný tuk.
TIP:
- Jestliže je těsto moc tuhé, můžeme ho naředit ještě trochu mlékem nebo vymačkanou vodou z brambor.
- Množství česneku upravíme podle vlastní chuti.
- První bramborák upečeme na zkoušku, ochutnáme a těsto případně dosolíme nebo přidáme majoránku či česnek.
- Sádlem nešetříme. Je důležité, aby na pánvi byla vysoká vrstva tuku, jen tak se bramboráky usmaží rovnoměrně. Když bramboráky v rozpáleném tuku plavou, nasáknou jím mnohem méně, než když bychom smažili jen na trošce tuku.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Křupavé bramboráky
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review