Vepřové výpečky se špenátem Pohlreich

Vepřové výpečky se špenátem
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    1 hodina, 30 minut
  • Porce
    4
  • Zhlédnutí
    6 101

Vepřové výpečky se špenátem Pohlreich

Vepřové výpečky se špenátem Pohlreich jsou česká klasika, kterou má rád snad každý. Někdo má raději zelí, jiný špenát. My si dnes pro Vás připravili výpečky se špenátem, po kterých se budete jenom olizovat. Nejen že provoní Váš byt, ale určitě si pochutnáte a můžete si je připravit třeba na nedělní oběd. Jako přílohu jsme zvolili bramborové knedlíky, ale můžete zvolit i knedlíky houskové či brambor.

Suroviny na přípravu vepřových výpečků:
  • Vepřový bůček/plec – 500g
  • Česnek – 4 stroužky
  • Cibule – 2ks
  • Olej – 1-2 lžíce
  • Sůl, pepřdle chuti
  • Kmín – 1 hrst, celý
  • Hladká mouka – 1-2 lžíce, na zahuštění
Postup přípravy vepřových výpečků:
  1. Na tento pokrm vybereme libovější bůček, ale můžeme zvolit i prorostlejší plecko. Záleží čistě na Vás, jak máte toto jídlo raději.
  2. Maso omyjeme, nakrájíme na větší kostky, dostatečně osolíme, opepříme, přidáme celý kmín a důkladně promícháme.
  3. Maso rovnoměrně poklademe na dno pekáčku, přidáme prolisovaný česnek, trochu oleje a na kolečka nakrájenou cibuli.
  4. V troubě pečeme zakryté na 180°C a maso necháme vydusit, občas podlijeme trochou vody.
  5. Ke konci necháme maso dopéct odkryté, aby chytlo zlatavou barvu a okraje masa měly křupavou kůrčičku.
  6. Až máme maso měkké a zároveň křupavé, tak výpek zahustíme moukou rozmíchanou v hrnku s vlažnou vodou.

Vyzkoušejte také: 

K vepřovým výpečkům rozhodně doporučuji náš smetanový špenát a domácí bramborové či houskové knedlíky.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..