Plněné vepřové závitky

Plněné vepřové závitky
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    50 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    1 h 20 min

Další česká klasika jsou plněné vepřové závitky, které v sobě skrývají překvapení ve formě náplně. Je už jen na vás, zda je naplníte okurkou, vejcem, párkem nebo slaninou.

Plněné vepřové závitky jsou trošku pracnější na přípravu kvůli nutnosti naklepat a zavinout maso. Mé děti je mají rády, a proto je čas od času připravím. Já závitky nejraději plním párkem a okurkami ve vaječné omeletě. Náplň často přizpůsobuji podle toho, co mám zrovna k dispozici, nic nezkazíte ani sýrem, šunkou, slaninou, vejcem natvrdo, paprikou nebo jinou zeleninou.

Suroviny na plněné vepřové závitky

  • 800 g vepřové kýty
  • sůl, pepř
  • plnotučná hořčice
  • 3 vejce
  • 2 párky
  • 5 kyselých okurek
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 6 lžic hladké mouky
  • vývar/voda na podlití
  • 1 lžíce másla

Jak připravit plněné vepřové rolky

  1. Nejprve si kýtu pokrájejte na plátky, které naklepejte, aby byly širší a lépe se maso zabalilo. Naklepané maso osolte, opepřete a potřete hořčicí.
  2. Do střední pánve si dejte trošku oleje, přidejte rozšlehaná vejce a na ně nasypte na kusy párky a kyselé okurky. Jakmile začne omeleta tuhnout, stočte ji do ruličky. Ruličku překrojte na tolik kusů, kolik máte vepřových plátků.
  3. Na každý plátek položte kus omelety a plátek zaviňte do rolky, kterou svažte nití, propíchněte jehlou nebo párátkem. Každý závitek ještě poprašte hladkou moukou.
  4. Ve velkém hrnci si rozpalte 3 lžíce oleje a orestujte cibuli nakrájenou najemno, aby zesklovatěla. Poté přidejte do hrnce závitky a ze všech stran je zprudka opečte. Vše zaprašte 3 lžícemi mouky, podlijte vodou nebo vývarem tak, aby byly závitky částečně ponořené a poduste 45 minut doměkka. Hotové závitky vyjměte a můžete zbavit nitě/párátek.
  5. Do základu omáčky přidejte 1 lžíci hořčice a ještě chvilku povařte. Měla by být tak akorát hustá, zkrátka, aby byl sos k závitku. Někdo ještě omáčku přecedí, aby nebyly kousky cibule jako jsem to udělala já. Jakmile ji máte dochucenou, vmíchejte lžíci másla a přidejte závitky.
  6. Hotové závitky podávejte k bramborové kaši, rýži nebo vaší oblíbené příloze.

Chutnaly vám vepřové závitky? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Plněné vepřové závitky

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..