Kynuté vdolky pečené v troubě

Kynuté vdolky pečené v troubě s jahodovou marmeládou
  • Čas přípravy
    2 hodiny
  • Doba vaření
    15 minut
  • Porce
    16
  • Ready In
    2 hod. 15 min.

Máte také rádi sladké pokrmy po hlavním jídle jako zákusek nebo třeba k snídani či svačince? Doporučuji vyzkoušet naše kynuté vdolky. Na vdolky nejčastěji používáme švestková povidla či marmeládu, šlehačku, tvaroh atd.

Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Tyto vdolky jsou vláčné, měkké a nám nejvíce chutnají pocukrované s jahodovou marmeládou a šlehačkou.

Suroviny – Kynuté vdolky pečené v troubě

Těsto:

  • Hladká mouka – 500g
  • Máslo – 50g
  • Moučkový cukr – 40g
  • Žloutek – 1ks
  • Vanilkový cukr – 1 balíček
  • Rum – 1 lžíce
  • Sůl – 1 špetka

Kvásek:

  • Vlažné mléko – 250ml
  • Droždí – 1/2 kostky
  • Cukr – 1 lžička

Náplň:

  • Jahodová marmeláda
  • Moučkový cukr
  • Šlehačka

Postup přípravy – Vdolky

  • Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, droždí, cukr a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
  • Do větší mísy prosypeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutek a rum. Přilijeme kvásek a pořádně prohněteme, necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.
  • Po vykynutí těsto rozválíme na placku a širší skleničkou vykrojíme kolečka. Ve středu koleček uděláme důlek panákovou skleničkou.
  • Dáme na plech vyložený pečícím papírem, vdolky pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme na 180°C dozlatova.
  • Po upečení vdolků dáme do důlků marmeládu a pocukrujeme.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Kynuté vdolky pečené v troubě - těsto

Kynuté vdolky pečené v troubě - kvásek

Kynuté vdolky pečené v troubě - náplň

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    • Evita

      Pecete je dulkem dolu nebo nahoru? Asi nahoru ze? 🙂 Diky

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..