-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas40 minut
Krémová špenátová polévka je jednoduchá na přípravu a přitom tak lahodná. Zvládne ji opravdu každý a zabere Vám to pár minut času. Patří mezi mé oblíbené krémové polévky, od doby, kdy jsem byla malá a koukala jsem na pohádku Pepek námořník, i přesto, že špenát jinak moc nemusím. Stále platí, že špenát je zelenina, která patří mezi přírodní stravu s nejvyšším množstvím živin a ochranných látek. Určitě se doporučuje jeho zařazení do jídelníčku v jakémkoliv zpracování. Špenát doporučuji osmahnutý (jen pozor, nesmíte ho nechat na pánvi dlouho), dušený, vařený, ale i v syrovém stavu je skvělý.
Suroviny
- Špenát – já používám čerstvý baby špenát, ale můžete použít také mražený například z vlastní zahrádky či obchodu
- Smetana ke šlehání – nejlépe 33%
- Muškátový oříšek – používáme mletý
Vyzkoušet můžete také recept na domácí jogurtové pečivo LC (low carb).
Ingredients
Directions
Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.
V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.
Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.
Conclusion
Hotovou polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Krémová špenátová polévka low carb
Ingredients
Follow The Directions
Nejprve si připravíme cibuli a česnek, ať se s tím pak nemusíme zdržovat. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a prolisujeme 2 stroužky česneku. Vezmeme si hlubší hrnec.
V hrnci na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme. K cibuli a česneku přidáme špenát, zalijeme smetanou a 1/2 litru vody či vývaru.
Polévku ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
Jako naposled do polévky rozklepneme vejce, chvíli povaříme a poté rozmixujeme do hladkého krému.
Leave a Review