Krémová hrášková polévka Pohlreich

Krémová hrášková polévka Pohlreich
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    1 hodina
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    1 hodina, 20 minut

Krémová hrášková polévka Pohlreich

Krémová hrášková polévka Pohlreich je velmi oblíbená a myslím si, že určitě ne jenom v naší rodině. Hrachová polévka zasytí, je chutná a zdravá. Je skvělou volbou během chladných večerů, ale my si ji doma připravujeme často, bez ohledu na počasí. Polévku připravujeme z čerstvého hrášku ze zahrádky či pak mraženého, ale na chuti to nemá žádný vliv. Tuto polévku můžeme ještě obohatit osmahnutou uzeninou či připravit krutony z rohlíků. Já si vybrala variantu se smetanou, ale pokaždé ji připravuji jinak. Vyzkoušejte jak ji máte nejraději Vy.

Suroviny na přípravu hráškové polévky:
  • Hrášek – 500g, já používám zelený, lze použít i hrách žlutý
  • Zeleninový vývar či voda – 1l
  • Cibule – 1ks
  • Olej – na osmahnutí cibule
  • Smetana ke šlehání – 100ml, nejméně 30%
  • Máslo – 2 lžíce
  • Sůl, pepř, majoránka, česnek – dle chuti
  • Hladká mouka – 1 lžíce
Postup přípravy hráškové polévky:
  1. Do většího hrnce dáme hrášek spolu se zeleninovým vývarem či vodou, přivedeme k varu a pozvolna vaříme doměkka, což bude asi za 1 hodinu. Ke konci varu vodu osolíme.
  2. Po změknutí hrášek rozmixujeme dohladka, případně doplníme ještě vodou či vývarem.
  3. Mezitím si na pánvičce osmahneme cibuli a připravíme z másla a mouky jíšku. Vychladlou jíšku přidáme k rozmixovanému hrášku a ještě necháme projít varem.
  4. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem dle chuti.
  5. Na závěr do polévky vmícháme smetanu, která polévku krásně zjemní.
  6. Pokud nepřidáváme žádnou uzeninu, tak máme polévku hotovou a připravenou k jídlu.

TIP:

  • Pokud chcete mít polévku opravdu hladkou, prolisujte ji přes síto buď hned po uvaření hrachu či po rozmixování. V sítu se zachytí zbytky tužších slupek.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Romana

      Mixovala jsem polévku a byla skvělá.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.