-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření1 h 30 min
-
Porce6
-
Celkový čas2 hod
Indická kuchyně je naprosto skvělá a stále více a více si získává oblibu Čechů. Důkazem toho je stále větší množství otevřených indických restaurací. Exotické koření dodává indické kuchyni typickou chuť i vůni.
Indické kuřecí korma angl. Chicken Korma je hned po Tikka Masala druhé nejznámější a nejoblíbenější jídlo. Obě omáčky jsou si zdánlivě podobné, ale liší se kořením a přidanými surovinami. Vychutnejte si skvělé Chicken Korma s našimi indickými plackami čapátí nebo plněnými plackami aloo paratha.
Suroviny k přípravě marinády na maso:
- 500 g kuřecí maso (prsa, stehna)
- 3 lžíce kokosového mléka
- 1 lžíce prolisovaného česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koření Garam Masala
- půl lžičky soli
Suroviny k připravě korma omáčky:
- 2-3 kardamony (do pyré)
- 2 střední cibule (do pyré)
- 4 mandle (do pyré)
- 6 kešu oříšků (do pyré)
- 60 ml kokosového mléka (do pyré)
- lžíce másla
- 1 bobkový list
- 3 hřebíčky
- 1 kardamon
- 1 kus skořice v celku
- 1 lžička sušený koriandr
- 1 lžička Garam Masala
- čtvrt lžičky soli
Postup přípravy indické kuřecí kormy
- Marinování: Nejprve si naložíme maso do marinády. Smíchejte v míse 0.5 kg kuřecího masa nakrájeného na kousky, 3 lžíce kokosového mléka, lžíci prolisovaného česneku, lžičku strouhaného zázvoru, 1/4 lžičky kurkumy, lžičku mleté papriky, lžičku koření Garam Masala a půl lžičky soli. Nyní maso přikryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat. Pokud používáte kuřecí prsa, tak doporučuji marinovat přes noc.
- Příprava pyré: Zatímco se maso marinuje, dejte na pánev olej a přidejte 2-3 kardamony. Přidejte 2 střední cibule a nechte je zkaramelizovat. Nyní plotnu vypněte, přidejte 4 mandle a 6 kešu oříšků a nechte vše vychladnout. Nyní do směsi přidejte zhruba 60 g kokosového mléka nebo bílého jogurtu a vše v mixéru umixujte na jemné pyré. Pokud máte slabší mixér, můžete přidat trochu vody, aby se vám směs lépe rozmixovala.
- Dokončení omáčky: Nyní si na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla/oleje a přidejte bobkový list, 3 hřebíčky, kardamon a jednu trubičku skořice v celku. Přidejte marinované kuřecí maso a na mírném plameni ho restujte zhruba 5-7 minut ze všech stran. Nyní přidejte pyré z předchozího kroku a čtvrt lžičky soli. Přidejte lžičku koření Garam Masala a lžičku sušeného koriandru. Vše spolu prohřejte pár minutek a poté vyndejte koření a můžete podávat.
- Chicken Korma podávejte s rýží nebo indickými plackami. Jídlo můžete ozdobit čerstvě nasekaným koriandrem.
Chutnalo vám indické kuřecí korma? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Marináda na maso
Suroviny na korma omáčku
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review