-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření5 min
-
Porce1
-
Celkový čas10 min
Hemenex vzniklo spojením anglických slov ‘Ham and Eggs’ v překladu šunka s vejci. Jak už samotný název napovídá, tak tento pokrm je vhodný zejména ke snídani.
Hemenex Pohlreich je snídaňová chuťovka, kterou jsem se dočetla před lety v kuchařce Z. Pohlreicha. K přípravě tohoto jídla potřebujete opravdu ty nejzákladnější suroviny, které má v kuchyni snad každý. Právě ve zmíněné kuchařce bylo doporučené použít dostupné čerstvé bylinky a místo klasického černého pepře použít barevný pepř.
Suroviny na hemenex Pohlreich
- 2 vejce
- 2-3 plátky šunky
- trocha oleje
- jarní cibulka nebo pažitka
- barevný pepř
- sůl
TIP: Můžete přidat pár kapek kečupu, pokud máte rádi.
Postup přípravy hemenexu Pohlreich
- Na pánev si dejte trochu oleje a na oleji z obou stran opečte půlky plátků šunky. Jakmile je šunka propečená, vyklepněte navrch 2 vejce, osolte, opepřete barevným pepřem, nemíchejte a nechte ztuhnout bílky i žloutky.
- Vzniklou placku podávejte na talíři, můžete jídlo ozdobit čerstvými bylinkami nebo nasekanou natí z jarní cibulky.
- Podávejte z čerstvému pečivu jako snídani.
Chutnal vám jednoduchý hemenex? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review