Hemenex Pohlreich (Ham and Eggs)

Hemenex Pohlreich
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    5 min
  • Porce
    1
  • Zhlédnutí
    251

Hemenex vzniklo spojením anglických slov ‚Ham and Eggs‘ v překladu šunka s vejci. Jak už samotný název napovídá, tak tento pokrm je vhodný zejména ke snídani.

Hemenex Pohlreich je snídaňová chuťovka, kterou jsem se dočetla před lety v kuchařce Z. Pohlreicha. K přípravě tohoto jídla potřebujete opravdu ty nejzákladnější suroviny, které má v kuchyni snad každý. Právě ve zmíněné kuchařce bylo doporučené použít dostupné čerstvé bylinky a místo klasického černého pepře použít barevný pepř.

Suroviny na hemenex Pohlreich

  • 2 vejce
  • 2-3 plátky šunky
  • trocha oleje
  • jarní cibulka nebo pažitka
  • barevný pepř
  • sůl

TIP: Můžete přidat pár kapek kečupu, pokud máte rádi.

Postup přípravy hemenexu Pohlreich

  1. Na pánev si dejte trochu oleje a na oleji z obou stran opečte půlky plátků šunky. Jakmile je šunka propečená, vyklepněte navrch 2 vejce, osolte, opepřete barevným pepřem, nemíchejte a nechte ztuhnout bílky i žloutky.
  2. Vzniklou placku podávejte na talíři, můžete jídlo ozdobit čerstvými bylinkami nebo nasekanou natí z jarní cibulky.
  3. Podávejte z čerstvému pečivu jako snídani.

Chutnal vám jednoduchý hemenex? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..