Grilované špízy z mletého masa

Grilované špízy z mletého masa
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    35 min

K letní sezóně patří grilování a kromě klasických steaků, sýrů a ryb můžete grilovat také mleté maso. Připravte si tyto exotické špízy s čerstvým koriandrem.

Grilované špízy z mletého masa jsou výbornou variantou pokud máte rádi koriandr a exotické chutě. Směs mletého masa můžete na špíz dávat vcelku jako při přípravě shish kebabu nebo si vytvarujte kuličky a napichujte je společně se zeleninou na špejli nebo grilovací jehlu.

Suroviny na grilované špízy z mletého masa

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1-2 lžíce ústřičné omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 chilli papričky jalapeňo
  • čerstvá máta podle chuti
  • sůl & pepř
  • paprika nebo žampiony podle chuti
  • olej na potírání

TIP: K exotickému špízu se hodí dresing z bílého jogurtu, prolisovaného česneku

Postup přípravy grilovaných špízů z mletého masa

  1. Chilli papričky jalapeňo dejte na gril a ze všech stran ogrilujte tak, aby slupka paprik lehce ztmavla. Tyto papriky poté nakrájejte nadrobno a dejte do mísy.
  2. Do mísy přidejte mleté maso, prolisované stroužky česneku, nasekanou cibuli najemno, nasekaný čerstvý koriandr a zbylé suroviny.
  3. Ze směsi mletého masa vytvarujte kuličky, které napichujte společně s paprikou nebo oloupanými žampiony na špíz. Můžete z mletého masa vytvarovat jeden dlouhý váleček, který poté budete grilovat.
  4. Maso grilujte pozvolna tak, aby se opeklo ze všech stran. Hotové špízy podávejte k pečeným nebo grilovaným bramborám, čerstvému pečivu nebo zelenině a s vaším oblíbeným dresingem.

Chutnaly vám grilované špízy z mletého masa? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Grilované špízy z mletého masa

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • VVaclav

      Velice vhodně zvolené koření, chutnaly nám.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.