-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce4
-
Celkový čas50 minut
Dýňová polévka z hokaido (jednoduchá)
Dýňová polévka z hokaido (jednoduchá), je oblíbeným pokrmem celé rodiny. Dýně je spíše podzimní ingrediencí, ale velmi dobře se uchovává, takže si její chuť můžeme užívat až do jara. I tahle jednoduchá příprava této polévky Vás překvapí její skvělou chutí. Dýně hokaido je pro přípravu nejjednodušší, protože se jako jediná nemusí loupat. Můžete ale vyzkoušet i jiné druhy dýní, například dýni máslovou. Já osobně tuto polévku z dýně vařím dost často, mám ráda krémové husté polévky.
Suroviny na přípravu dýňové polévky:
- Dýně hokaido – 1kg, nemusí se loupat, nakrájená na kostky
- Cibule – 2ks, nakrájená najemno
- Olivový olej – 4 lžíce
- Zeleninový vývar – 700ml, či voda
- Smetana ke šlehání – 100ml
- Sůl a pepř – na dochucení polévky
Postup přípravy dýňové polévky:
- Nejprve si připravíme veškeré ingredience, aby nás to nezdržovalo během vaření. Připravíme si zeleninový vývar, oloupeme a nakrájíme si cibuli najemno, mrkev a dýni hokaido na kostky. Opražíme dýňová semínka.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a pozvolně na něm osmahneme cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou dýni a budeme opékat dalších 10 minut.
- Takto opečené zalijeme zeleninovým vývarem či vodou, přidáme mrkev a vaříme dalších cca 15 minut, dokud nebudou dýně a mrkev měkké.
- Rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem a ještě pár minut povaříme.
- Polévku podáváme s opraženými dýňovými semínky, případně s drceným chilli. Polévku jíme samotnou nebo s pečivem.
- .Pro výraznější chuť polévky můžete v základu orestovat malý kousek nastrouhaného zázvoru.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review