- by Filip
- Cuisine: Francouzská
- Difficulty: Easy
- 834 zhlédnutí
-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce3
-
Celkový čas50 min
Existuje mnoho příloh, které se dají vytvořit z brambor, ale tyto bramborové krokety jsou jasnou volbou ke steakům.
Domácí bramborové krokety se sýrem nejsou svou konzistencí příliš podobné klasickému polotovaru, který koupíte předsmažený a zmrazený v supermarketu. Nejen díky sýru jsou tyto krokety vláčné a měkké, hodí se především jako příloha ke steakům, které nevyžadují nijak hutnou přílohu. Krokety jsou jako obláčky, ale skvěle chutnají!
Suroviny na přípravu bramborových kroket se sýrem:
- 250 g brambor (typ C)
- 50 g strouhaného sýra
- 20 g hrubé nebo polohrubé mouky
- sůl
- 1 vejce
- čerstvé bylinky podle chuti
- trojobal: vejce, strouhanka, hl. mouka
- olej na smažení
Postup přípravy bramborových kroket se sýrem
- Nejprve si oloupejte a uvařte brambory ve vroucí vodě. Brambory rozmačkejte vidličkou a nechte vychladnout.
- K vychladnutým bramborám přidejte strouhaný sýr, sůl, hrubou mouku, vejce a čerstvou pažitku pokud chcete. Směs důkladně promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte kuličky nebo válečky a ideálně je nechte ztuhnout v mrazáku, bude se s nimi lépe pracovat.
- Krokety nyní obalujte v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance. Můžete je obalit dvakrát, při druhém obalování už nedávejte krokety do hladké mouky.
- V hlubší pánvi si rozpalte dostatek oleje a krokety v něm smažte dozlatova.
- Hotové krokety podávejte ideálně ke steakům nebo jiným masovým přílohám.
Chutnaly vám domácí bramborové krokety se sýrem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Domácí bramborové krokety se sýrem
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review